Istoricul nostru

Producător farmaceutic cu o tradiţie bogată, în inima Europei

    

 

 

1890 – Kahlbaum Laborpräparate

În 1890, Johannes Kahlbaum a fondat compania „Kahlbaum Laborpräparate”, din industria chimică şi farmaceutică. Vechea fabrică a fost amplasată în acelaşi loc în care se află sediile comerciale actuale ale companiei BERLIN-CHEMIE AG din Adlershof, Berlin. La începutul secolului al XX-lea, Kahlbaum Laborpräparat angajase deja peste 250 de persoane care fabricau în laborator peste 1.000 de produse chimice diferite şi primele medicamente.


1927 – De la Schering-Kahlbaum AG la Schering AG

În 1927, Kahlbaum Laborpräparat a fuzionat cu Schering, care avea sediul în localitatea Wedding din Berlin. Astfel, a aparţinut uneia dintre cele mai mari companii din industria chimică şi farmaceutică din ţară şi a fost redenumită Schering-Kahlbaum AG.

Doar zece ani mai târziu, în 1937, compania şi-a modificat întreaga strategie după ce a fost preluată integral de către Schering AG. De atunci, compania s-a concentrat asupra producerii nu numai a produselor chimice cu specific tehnic, ci şi a produselor cu pondere farmaceutică tot mai mare.


1956 – VEB Berlin-Chemie

După sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, fabrica de la Adlershof a companiei Schering AG s-a situat în zona de ocupaţie sovietică, adică în Republica Democrată Germană de mai târziu. Ca urmare a dezmembrării, compania a pierdut maşini, echipamente, instalaţii de laborator şi materii prime, dar producţia a continuat totuşi la ordinele administraţiei militare. O mare parte din produse a fost confiscată de forţele sovietice ocupante drept compensaţie. În 1948, fabrica de la Adlershof a fost naţionalizată şi transformată într-o întreprindere publică.

De la mijlocul anilor 1950, compania a figurat ca VEB Berlin-Chemie. În anii care au urmat, compania publică a devenit una dintre cele mai mari producătoare de medicamente din industria chimică a Republicii Democrate Germane. Pe lângă penicilină, insulină şi cloramfenicol, VEB Berlin-Chemie a produs pesticide şi produse de combatere a dăunătorilor, iar mai târziu, inclusiv silicaţi pentru construcţii rezidenţiale şi materii prime pentru industria textilă şi cosmetică.


1990 – Înfiinţarea companiei BERLIN-CHEMIE Aktiengesellschaft (PLC)

Cu puţin timp înainte de căderea Zidului Berlinului, pentru a-şi asigura viitorul, compania a fost transformată într-o societate publică cu capital limitat. Acest lucru a dus, de asemenea, la o reorientare. Începând din acel moment, BERLIN-CHEMIE s-a specializat exclusiv pe domeniul produselor farmaceutice şi şi-a aliniat producţia pentru a respecta standardele internaţionale. În timpul transformării radicale, compania a investit peste 100 de milioane de mărci germane. Odată cu reunificarea, fosta întreprindere Treuhandanstalt a fost însărcinată cu vânzarea nou-înfiinţatei BERLIN-CHEMIE AG, care a fost scoasă la licitaţie internaţională


1992 – Vânzarea către Grupul MENARINI din Italia

În cadrul procesului de licitaţie internaţională, cea mai mare companie farmaceutică italiană, Grupul MENARINI, a achiziţionat BERLIN-CHEMIE AG în 1992, înainte de a dezvolta complet mai ales departamentele de marketing şi vânzări, astfel încât compania să poată face faţă provocărilor vremii. În general, BERLIN-CHEMIE operează pe piaţa farmaceutică germană din 1993 şi a obţinut succese economice majore din 1994. În ultimele două decenii, BERLIN-CHEMIE s-a transformat într-un producător de medicamente care operează cu succes la nivel internaţional.

Subiectele următoare